Kenali perunding Anda

Assalamualaikum wbt. dan Salam Sejahtera…
Nama saya Mohd Rasif Sidi Ahmad, menetap di Bandar Mahkota Cheras, Selangor. Merupakan graduan dari Multimedia University (MMU) Cyberjaya yang memiliki Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Perakaunan.
Saya adalah Ejen Unit [email protected] Trust yang berdaftar di bawah Phillip Mutual Berhad dan lesen dikeluarkan oleh Federation of Investment Manager Malaysia (FIMM); FIMM No: 043-0-2189.
Klik “Is My Consultant Authorised?” untuk semak status Ejen anda.

Saya menjalankan aktiviti Ejen Unit [email protected] Trust ini adalah dibawah kelolaan INFAQ Consultancy Sdn Bhd (Agensi dibawah pengurusan Phillip Mutual Berhad)
Melalui platform Phillip Mutual Berhad, saya boleh menjual hampir majoriti produk Unit [email protected] Trust dan Skim Persaraan [email protected] Retirement Scheme (PRS) yang Patuh [email protected] Compliant dalam pasaran.
Justeru itu, saya hanya akan mencadangkan dan mengesyorkan [email protected] yang bagus dan berprestasi tinggi sahaja kepada pelabur-pelabur yang berminat dalam Pelaburan Unit [email protected] Trust ini.
Phillip Mutual Berhad adalah merupakan satu-satunya syarikat Unit [email protected] Trust di Malaysia yang diberikan lesen (Single License Investment) untuk menjual 350 [email protected] yang ditawarkan oleh 25 Syarikat Pengurusan Unit [email protected] Trust Management Company yang lain.
Ini bermaksud, selain Phillip Mutual Berhad menjual [email protected] kelolaan mereka sendiri, Phillip Mutual Berhad juga diberikan lesen untuk menjual [email protected] daripada 25 syarikat Pengurusan Unit [email protected] Trust Management Company (UTMC) yang lain.
Klik “UTMC List” untuk melihat senarai 25 Syarikat Pengurusan Unit Amanah tersebut.

Selain itu juga, Phillip Mutual Berhad juga adalah satu-satunya syarikat yang diberikan lesen (Single License Investment) untuk menjual [email protected] Skim Persaraan [email protected] Retirement Scheme (PRS) yang ditawarkan oleh 7 syarikat PRS yang lain (Hanya 8 syarikat sahaja diberikan lesen untuk PRS di Malaysia).
Ini bermakna, Phillip Mutual Berhad telah diberikan lesen untuk menjual [email protected] daripada 7 Syarikat Penyedia Skim Persaraan [email protected] Retirement Scheme (PRS) tersebut.
Klik “PRS Providers List” untuk melihat senarai 7 Syarikat Penyedia Skim Persaraan [email protected] Retirement Scheme (PRS) tersebut.
Maklumat lanjut mengenai Skim Persaraan [email protected] Retirement Scheme (PRS) boleh diakses di laman web Private Pension Administration (PPA).


APA KELEBIHAN ANDA MELABUR MELALUI SAYA?
1. [email protected]@Perunding Kewangan Berlesen Saya seorang Perunding Kewangan berlesen dan berdaftar dengan Federation of Investment Manager Malaysia (FIMM). No [email protected] FIMM No: 043-0-21897.
2. One-Stop-Centre Pelabur boleh melabur dalam mana-mana [email protected] melalui platform Phillip Mutual Berhad. Anda hanya perlu berjumpa seorang ejen pada suatu masa untuk melabur dalam 25 Syarikat Pengurusan Unit [email protected] Trust Management Company (UTMC).
3. Kemudahan Penukaran [email protected] Fund Pelabur diberikan kemudahan untuk Penukaran [email protected] Fund kepada 350 [email protected] merentasi 25 Syarikat Pengurusan Unit [email protected] Trust Management Company (UTMC) secara PERCUMA* atau ZERO Charges*.
4. Promosi & Ganjaran Pelabur dapat menikmati Promosi dan pelbagai Ganjaran dari semasa ke semasa dengan melabur di mana-mana [email protected]
5. Platform atas [email protected] Platform Pelabur boleh memantau prestasi pelaburan unit trust secara setiap masa setiap hari menggunakan online platform. Pelabur juga boleh download Apps melalui Playstore Android atau Apps Store Apple.
6. Laporan Pelaburan Pelabur akan menerima laporan pelaburan secara berkala atau bila-bila masa yang dikehendaki. Analisa akan dilakukan dan penerangan secara detail akan diberikan kepada pelabur dalam memahami status pelaburan semasa.
7. Analisis Prestasi Dana Unit [email protected] Trust Fund Pelabur akan menerima Analisis prestasi Dana Unit [email protected] Trust Fund secara berkala. Ini melibatkan Analisis Teknikal, Analisis Fundamental dan Analisis daripada Pakar-pakar Ekonomi. Ini akan membantu pelabur membuat perancangan pemilihan [email protected] yang bagus dan berprestasi tinggi.
8. Perancangan [email protected] Planning Pelabur akan didedahkan kepada ilmu Perancangan Kewangan dalam memastikan pelabur tidak terjerumus dalam masalah atau isu kewangan. Ini melibatkan Pengurusan Risiko, Takaful, Simpanan, Pelaburan, Pengagihan Harta, Faraid dan Hibah.
9. Latihan Perib[email protected] Coaching Pelabur akan diberikan Latihan [email protected] Coaching dalam memahami Asas Unit [email protected] Trust, Ilmu Perancangan dan Strategi dalam Unit [email protected] Trust, dan banyak lagi menjadikan pelabur seorang yang berilmu dalam bidang ini.
10. Sila hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut:

      Email: rasifahmadk[@]gmail.com
      Website: www.rasifahmad.com
      Telegram: Unit Trust Patuh Shariah Malaysia
      Facebook: Unit Trust Patuh Shariah Malaysia
      Instagram: Unit Trust Patuh Shariah Malaysia


*Tertakluk kepada terma dan syarat yang telah ditetapkan oleh Phillip Mutual Berhad


Rasif Ahmad
Consultant at Phillip Mutual Berhad 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *