Disclaimer


Asslamualaikum wbt. dan Salam Sejahtera…

Apabila anda melayari laman blog ini, pelawat secara automatik akan tertakluk kepada beberapa penafian@Disclaimer atau terma berikut:
 
1. Segala artikel di blog ini adalah sekadar perkongsian pengalaman dan informasi sahaja. Ia adalah bukan nasihat rasmi atau akan berkesan atau tidak berguna untuk pembaca.
 
2. Segala praktik yang pembaca lakukan melalui pembacaan sesuatu artikel di blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca itu sendiri sepenuhnya samada hasilnya untung atau rugi. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya.
 
3. Segala produk yang diulas di blog ini adalah mengikut kefahaman kami dan jika pembaca membelinya, ia adalah sepenuhnya di atas keputusan pembeli itu sendiri.
 
4. Tidak dijamin segala artikel di blog ini memberikan hasil seperti mana yang dinyatakan. Terdapat banyak faktor yang akan menentukannya.
 
5. Sebahagian besar artikel mungkin sudah tidak sesuai lagi pada sesuatu masa. Maka, ia adalah di luar kawalan pihak kami.
 
6. Jika kami menyarankan sesuatu produk atau sesebuah pihak atau individu, tidak bermakna kami mengetahui segala-galanya mengenai pihak tersebut. Jadi, jika pihak tersebut melakukan penipuan atau sebagainya, pembeli itu sendiri yang perlu berurusan dengan pihak tersebut. Ia adalah di luar kawalan dan tanggungjawab pihak kami.
 
7. Semua iklan berbayar di blog ini adalah di luar kawalan pihak kami. Namun pihak kami akan sentiasa mencuba untuk menapis iklan-iklan yang tidak baik dan akan membenarkan iklan yang bermanfaat sahaja.
 
8. Segala komen yang diberikan oleh pembaca adalah di bawah tanggungjawab anda sendiri jika ia melanggar undang-undang sesebuah negara. Pihak kami tidak akan bertanggungjawab ke atasnya atau ke atas individu tersebut.
 
9. Segala komen tertentu oleh pemberi komen, boleh digunakan oleh pihak kami sama ada untuk kegunaan testimonial atau sebagai bahan penulisan. Pihak kami akan tetap memberi kredit kepada individu tersebut.
 
Bahagian Penafian (Disclaimer) ini akan dikemaskini dari semasa ke semasa.
 
Sekian, Terima Kasih
 
Last Revised: 26-05-2021